25. juni 2024
Nytt år fintwitfame

Nytt år, nye muligheter!

Kalenderen har bikket over til år 2022 i følge tidsregningen til en av verdens mest solgte science fiction bøker. Brorparten av folkene på #fintwit er enten tilbake på jobb eller på skolebenken. Vel, alle bortsett fra Trend som har valgt å flykte landet. Ble det for mange medieforespørsler etter at han vant Fantasyfond kjendis edition?

Og apropos bok så er snart Dr. Vekst ute med sine memoarer fra aksjemarkedet. Dette er foreløpig den mest omdiskuterte boken på #fintwit i 2021/2022, selv om ingen har hatt gleden av å lese den ennå. Redaksjonen er imidlertid usikker på om Dr. Vekst forstår hva han har begitt seg ut på. Synes han det er mye FUD om boken så langt så kan han bare glede seg til «kritikerskaren» begynner å lese den. Redaksjonen ønsker uansett lykke til med salget!

Nordea velger å feire starten på det nye året på sin helt egen måte. Skal en tro Utbytteprinsen så vil kurtasjen på småkjøp av norske aksjer øke fra 1-2 kr til hele 39 kr. Her snakker vi en helt sinnsyk inflasjon og redaksjonen spår en ennå mer sinnsyk kundeflukt etter hvert som nyheten sprer seg på #fintwit. For la oss være 100 % ærlig, ingen vil betale høy kurtasjen på en plattfom med mye nedetid og som mangler det meste bortsett fra kjøp/selg knappen.

Vår alles kjære Onkel har endelig fått ny jobb etter lang tids leting å markedet. Han kan opplyse om at han nå får noe som heter fast arbeidstid, et gode han ikke hadde i sin nåværende jobb. Betyr dette mindre tid på #fintwit til å dele sparetips og økonomisk motivasjon? I så fall kan det hende at vi må legge ned veto mot jobbyttet.

Det var ikke alle som hadde en like idyllisk avsluttning på fjoråret. Det kan virke som om BrokerBull og Utbytteporteføljen har hatt en liten uoverenskomst på tampen av 2021. Men redaksjonen vet av egen erfaring at BrokerBull har flere kontoer, så det blir ikke helt enkelt for utbytteprotis å stenge han ute fra videre etterforskning. Redaksjonen minner om det gode gamle prinsippet: DYOR!

Innotesco har også luktet en lunte av noe slag og etterspør handelsloggen på en påstått vellykket trade. Den som venter på noe godt?

Og dersom en synes året 2022 starter litt traust og grått på twitter, med få likes og kommentarer, så er det bare å kjøre på slik som Astri Elise L’Estrange alltid gjør når hun kjeder seg. Fyre litt opp under #fintwit. Redaksjonen gratulerer med nok en vellykket tweet og synes #fintwit gjør en forbiledlig jobb med å fylle opp telefonen hennes med varsler om likes og kommentarer.

Og så til et lite sidesprang fra den ellers så trygge og lune #fintwit sfæren. Erik Solheim, som vanligvis tweeter hyllest etter hyllest til Kina, gikk på en lei smell da han twetet en video om solkraftutbygging. Uheldigvis inneholdt videoen kritikk av Kina som har kastet ut bønder fra sine landområdet, så han var rimelig rask på labben og slettet denne når han ble gjort oppmersom på brøleren. Uheldigvis for Solheim er det vanskelig å fjerne alle spor etter en uheldig tweet.

Og til slutt tar vi med en direkte konkurrent til Mummikoppen og makroblogger-koppen. Nå kan du få Kvadsheim-koppen til din daglige morgenkaffe. Men pass på å ikke kjøpe den på kreditt du ikke har råd til. Da kommer nemlig Hallgeir og tvinger deg til å selge dine Bitcoin OG kaffemaskinen.

Husk å tagge oss eller tipse oss på DM dersom du kommer over noen morsomt eller interessant på #fintwit. Ingen sak er for stor eller for liten til å potensielt komme med på fintwitfame.com. Uten alle dere tipsere hadde det blitt tynt innhold i ukesspalten.

– Me sjåast på #fintwit alle sammen!