15. juli 2024
Matched betting

Matched Betting-millionær

I løpet av 2021 har jeg i snitt tjent over 100 000 kr hver eneste måned på matched betting, og denne uken passerte jeg 1 000 000 i gevinst YTD. I dette gjesteinnlegget viser jeg hvordan jeg kom meg dit jeg er i dag, hvilke utfordringer jeg har møtt på underveis, og tips og triks til dere som ikke har prøvd matched betting enda.

En liten disclaimer først: Matched betting er per definisjon risikofritt, men i praksis vil det alltid være muligheter for uforutsette hendelser. Useriøse bookmakere kan konfiskere gevinsten din eller begrense kontoen din, eller du kan gjøre tabber der du f.eks spiller på feil kamp. Så, som alt annet – ikke gå all-in uten å være komfortabel med strategien. Les deg godt opp før du begynner.

Begynnelsen

Sommeren 2018 kom jeg over en post om matched betting på et norsk bettingforum. Matched betting er fortsatt relativt lite utbredt i Norge. Ved første blikk ser matched betting akkurat ut som en vanlig scam du finner på nettet. Jeg var skeptisk – ingen gir bort penger gratis? Jeg satte meg ned med Excel for å gjøre mine egne utregninger, men fant raskt ut at alt stemte. Matched Betting er faktisk så enkelt som du får det.

Hvordan virker matched betting?

Jeg bruker ikke mye plass på å gå gjennom detaljene her. Du kan lese alt om matched betting og hvordan drive med det i Norge på https://sofapenger.com. Der finner du også en gratis ebok (jeg har ingen direkte tilknytning til siden, men har blitt godt kjent med personene bak).

Her er en kort innføring i matched betting:

  • Matched Betting går ut hente bonuser hos spillselskap, deretter dekke alle utfall i en kamp slik at man sitter igjen med bonus som gevinst. På den måten er det da risikofritt.
  • Eksempel: Du registrerer deg hos en bookmaker og får 1000 kr i bonus når du setter inn 1000 kr. Nå har du 2000 kr å spille for.
  • Deretter spiller du hele saldoen på hjemmeseier i Manchester United vs Liverpool til 1.80 i odds.
  • Så må vi dekke alle utfall. Da spiller vi på “mot Man Utd” til 2.20 i odds hos BetInAsia. BetInAsia har best odds og gjør derfor at vi får mest ut av bonusene.  Dette spillet dekker uavgjort og borteseier.
  • Bildet av kalkulatoren viser at vi taper 14 kr dersom Man Utd vinner, og at vi taper 14.78 kr dersom Man Utd taper eller spiller uavgjort. Så på selve spillet, så taper vi en liten sum, uansett utfall.
  • Men – vi sitter igjen med bonusen på 1000 kr fra bookmaker. Så dersom Man Utd taper eller spiller uavgjort vil spillet vinne hos BetInAsia. Saldoen hos bookmaker er tom og bonusen er da “vunnet over” til BetInAsia. Vinner spillet hos bookmaker må du fullføre omsetningskrav – altså spille flere slike spill til du kan gjøre uttak eller at saldoen er spilt over til BetInAsia.

Dette er matched betting i et nøtteskall.

Dyre nybegynnerfeil

Jeg begynte sommeren 2018 og spilte meg sakte men sikkert opp en fin bank. Jeg begynte med ca. 20 000 for å være sikker på at jeg kunne dekke et evt. omsetningskrav dersom spill hos bookmaker vant. En ting man merker raskt er at det er nærmest utallige bookmakere med bonuser som kan hentes. Men – det er også dessverre en god del av disse som er rene svindelselskap eller driver useriøst.

Jeg opplevde selv dette da jeg tok en bonus hos en ukjent bookmaker og endte dessverre med å vinne spillene mine der. Med en saldo på 40 000 skulle jeg til slutt gjøre uttak, men bookmaker konfiskerte da gevinsten min uten forklaring. 40 000 var en betydelig del av gevinsten min på den tiden og det var en sur lærepenge. Men allikevel en viktig en. Jeg tror det er vanskelig å unngå slike hendelser når man driver med matched betting og det må nesten være en del av regnestykket.

Skalering

Matched Betting baserer seg på de samme prinsippene som arbitrasje-betting – sikre alle utfall for gevinst. En av nedsidene med disse bettingstrategiene er at bookmakerne åpenbart ikke er veldig begeistret for dem. Derfor vil du oppleve at de før eller siden vil sette innsatsbegrensninger på kontoen din, ettersom du er en “vinnende spiller”. Det er et relativt vanlig fenomen og man forventer at det skjer før eller siden på de kontoene man disponerer.

Et unntak her er Norsk Tipping. Uansett hvor mye du vinner eller taper så vil de aldri begrense maksinnsatsen din (20 000 kr pr spill). Norsk Tipping tilbyr generelt ganske dårlig odds, men på f.eks Eliteserien har de av og til noen objekter de henger veldig på, slik jeg av og til illustrerer via Twitter. På den måten kan man enkelt hente et par tusenlapper hver gang Norsk Tipping henger etter.

Innsatsbegrensninger vil også gjøre det mer eller mindre umulig å fullføre reloadbonuser og andre tilbud som krever omsetning. Derfor vil tilgang til “friske” kontoer være viktig for mest mulig gevinst. Lån av kontoer  eller hjelp av venner og familie med matched betting vil uten tvil påvirke gevinsten din betraktelig. En av årsakene til at matche betting-inntektene mine har økt mye er at jeg forstod viktigheten av skalering tidlig.

VIP-tilbud

For at kontoene dine skal vare lengst mulig (unngå innsatsbegrensninger/limiteringer) er det viktig å fremstå som en “vanlig” spiller for bookmakerne. Dvs. å ikke alltid ta det aller beste oddsen til enhver tid eller å spille på obskure markeder. Jeg spiller utelukkende på fotball i de store europeiske ligaene, samt norsk Eliteserie.

Som en slags motsetning til limiteringene vil noen bookmakere komme med VIP-tilbud til “ekstra lønnsomme kunder”. Taper du mye hos de vil de veldig gjerne beholde deg som kunde. Da vil den såkalte “lojalitetsavdelingen” ofte tilby deg større bonuser og cashback-avtaler for å få deg til å spille (og tape) enda mer. For de som driver med matched betting er disse avtalene gull verdt. Det er dog vanskelig å holde på disse i lengre tid da man før eller siden vil vinne hos bookmaker – og da er man plutselig ikke ansett som en lønnsom kunde lengre!

Veien videre

Matched betting ruller og går videre for min del. Med over 100 000 i gevinst hver måned er det uten tvil en veldig innbringende “side hustle”. Mye av prosessen går nå på auto-pilot for min del, og selv om antall spill jeg spiller er høyt, så bruker jeg ikke voldsomt mye tid på matched betting.

Tips og triks før du begynner

  • Du trenger minst 15 000 i startkapital, helst mer for å dekke evt. omsetningskrav. Jo mer kapital du har tilgjengelig, jo flere bonuser og tilbud kan du gjennomføre samtidig.
  • Begynn å loggføre spillene dine fra første spill. Da vet du hvor mye penger du har til enhver tid hos de ulike bookmakerne. Sofapenger har et eget regneark du får gratis.
  • Innskudd og uttak kan gjøres via ulike tjenester, og noen er dyrere enn andre. Velg alltid den billigste, da gebyrer på 3-5% fort blir mye penger over tid.
  • Igjen – les deg opp, forstå konseptene før du legger spill. Og les alltid bonusvilkår før du registrerer deg!

Følg meg gjerne på Twitter på kontoen MatchedBettingDødaren.