25. mai 2024
Finanstilsynet

Finanstilsynet vil ta finfluencerne

En av sakene som preget #fintwit i dag var nyheten om at Finanstilsynet nå vil gå etter finfluencere som deler aksjetips eller diskuterer sine syn på aksjer på sosiale plattformer. Informasjonsdirektør Finans Norge, Tom Staavi virker å synes at dette er en strålende idé og et kjærkomment tiltak.

Stian Strand, redaktør for ODIN-bloggen, kaster et skråblikk på de nye reglene og spør om det heretter skal bli forbudt å dele dårlige aksjetips. I så fall vil mangt et analyse-kontor ved særdeles mange finansinstitusjon gå en mørk høst i møte. Redaksjonen tror heller ikke det blir helt enkelt for alle frontrunner-avdelingene *host host* som er avhengig av pump&dump news fra gutta på analysen…

BitMax er mest bekymret for at det skal bli slutt på de daglige og lett positive Uran- og Galaxy oppdateringene fra vår helt egen #fintwit-doktor.

Mens doktoren selv er mer bekymret for yttringsfriheten og at den gemene hop selv skal få muligheten til å utøve kritisk tenkning.

Aksjer og Fondssparing spør hvorfor finanstilsynet eksempelvis vil gå etter de som anbefaler trygge indeksfond, men ikke krumme et hår på hodet til de som pumper opp krypto og shit-coins? Vi skal spare Finanstilsynet for forlegenheten det måtte være å svare på dette, men redaksjonen har bettet en betydelig sum på at det kommer av at de rett og slett ikke forstår seg på shit-coins.

NordicCashflow har en løsning på hele problemstillingen og fremmer rett og slett forslag om flere #fintwit-pub og #aksjepils. Eneste utfordring er at alle må skru av telefonen og hvordan skal en da få sjekket siste tindermatch og BTC-kurs?

Nordnet Bjørn dasker hansken lekent i ansiktet på Finanstilsynet og utfordrer de på dette med rettspraksis når det kommer til å regulere privatpersoner. Han har såvisst ikke tenkt å gi seg med å pushe indeksfond og andre spekulative investeringer som bransjefond etc. For en bad-boy!

Og til sist har vi Utbytteprinsen som går rett i konspi-modus som vanlig. Han hevder det slett ikke er Finanstilsynet som har kommet på idéen om å ta finfluencere, men deres europeiske sidestykke ESMA.

En som imidlertid bryr seg lite om dramaet er NordnetMads. Han er trygg på at alle sine investeringstips er tryggt forankret og følger alle tilsynets regulatoriske krav, samt at han innehar Nord-Europas feteste movember-bart. Radaksjonen hyller fyldigheten og den barske looken.

Husk å tagge oss eller tipse oss på DM dersom du kommer over noen morsomt eller interessant på #fintwit. Ingen sak er for stor eller for liten til å potensielt komme med på fintwitfame.com. Uten tips fra dere blir det like stillt som i uke 33-43.

– Me sjåast på #fintwit alle sammen!