26. juni 2024

Varsko Her!

Norske politikere er i ferd med å kutte Norges viktigste næring like over anklene, endemålet til politikerne virker til å være at oljenæringen ikke skal være i stand til å stå på sine egne blødende stumper når partiene er ferdig med å dissekere dem. Norge står for rundt 2 % av verdens oljeproduksjon og når partilederne sliter med et oppblåst selvbilde som verdensreddende nasjon dukker det Engelske uttrykket «The white knight syndrome» opp i hjernebarken. Når Pengesekken er såpass røslig som den våre politikere sitter på blir dette syndromet svært kostbart å ivareta og hvordan skal vi ta den regningen frem i tid når lyset er slukket og oljekranene er stengt ute i Nordsjøen? For å gjøre verden til et grønnere sted må det penger til og hvilken sektor skaper nok inntekt til statskassen enn det oljebransjen gjør i dag?

I et ørkenområde i Kuwait brennes millioner av dekk, en svart røyksky, svartere enn dekkene som brennes og tykk som hodene til mange politikkere som kjemper en innbitt kamp om å komme til makten ulmer kontinuerlig over ørkensanden. Dette er kun et av flere skrekkeksempler ute i verden.

Miljøpolitikk er dog et svært viktig tema for alle som går på denne planeten og Innsideren vil utfordre miljøpartiet til å oppfordre medlemmer og velgere til å samle seg til en felles dugnad, vi har byer som må ryddes, strender som må renskes for plast og friområder som trengs en oppfriskning. Finn frem pappsekken og søppelklypa og kom dere ut, led med eksempel, men husk at værstingene i oljebransjen er best i klassen når det kommer til kildesortering så dere har noen store sko å fylle.

Lykke til

@Innsideren hilser