25. juni 2024

Innoverende Analyse Verktøy

Hei. Mitt navn er Didrik, og jeg har utviklet analyse verktøyet InvestWiser. Det er mulig noen av dere allerede har hørt om det, eller kanskje til og med prøvd det. Uansett så tenkte jeg det kunne vært interessant å dele litt om hvordan jeg kom på ideen, og ikke minst hvordan jeg realiserte den.

Alt startet for noen år siden da jeg ble introdusert til aksjemarkedet. Jeg ble engasjert av potensialet og all spekulering ved investering. Det faktumet at det ikke er noe fasit på hvilke investeringer som er overlegene, gjorde det veldig fascinerende. Min nye hobby ble derfor å lese om analysering, og hvordan investorer valgte sine investeringer. Hva de ser på av data, og hvordan de tolker dem.

Når jeg endelig startet å jobbe på min analysering i praksis lagde jeg mange Excel ark. Rett og slett fordi de fleste analyse verktøy ikke tilfredsstilte mine behov. Det er mange bra nettsider der ute, men de manglet alltid noe viktig data som ulike indikatorer, estimater, historikk, referanser, og mer. Derfor måtte jeg hente data manuelt fra forskjellige kilder og plassere det i et Excel ark om jeg ville ha alt på et sted. Jeg så rundt på forumer og fintwit hvor jeg ble overrasket over å se hvor mange investorer som gjorde akkurat det samme, og av de samme årsakene. Det var her ideen min om et nytt analyse verktøy startet.

Jeg hadde en klar visjon og startet på prosjektet InvestWiser. Analyse verktøyet som skulle ha all viktig data på et sted. Ved bare å skrive et aksje navn ville investorer spare timer på å skaffe estimater, meglerhus anbefalinger, kursmål, lønnsomhet, verdsettelse, økonomisk helse, utbytte, referanser, og mer på bare sekunder. Dette var nemlig stedet som skulle ha all viktig data investorer trengte for å ta en investeringsbeslutning. I tillegg ville jeg bytte ut tabeller og kolonner med moderne diagrammer for å gi en mer visuell tilnærming til analysering. Det var alltid viktig for meg å ha alle diagrammer på en skjerm, for å se det jeg kalte «det hele bildet». Jeg ville altså presentere diagrammer slik at man ser hvordan de påvirker hverandre som danner et bilde av selskapets utvikling og tilstand. Det var akkurat dette bildet som InvestWiser skulle tilby til investorer der ute.

Jeg visste det ville være mye arbeid å realisere alt, men tenkte aldri over det. Jeg var for fokusert der og da når jeg jobbet på å finne løsninger. Jeg skulle ønske jeg telte antall problemer jeg jobbet på, for det var forferdelig mange. Å være løsningsorientert er virkelig en sterk evne når man jobber med noe nytt basert på visjon. Det var også vanskelig å sette fra seg prosjektet når man stadig kunne forestille seg, eller se muligheter for nye løsninger. Derfor endte jeg opp med å jobbe både dag og natt til InvestWiser var ferdig realisert. Det var veldig utfordrende, men også veldig lærerikt, og uten tvil det største prosjektet jeg har gjennomført. Jeg har hatt mange forskjellige roller. Her har jeg altså vært grunnlegger, program utvikler, finans analytiker, designer, markedsfører, kundestøtte, og mer. Jeg hadde erfaring med mye av dette fra før, men har fått sjansen til å forbedre mine evner mye.

I dag har InvestWiser vært offentlig nesten en måned, og så langt har over 1700 investorer registrert seg som medlem! Det er veldig tilfredsstillende å se antall medlemmer, og lese alle tilbakemeldingene etter alt det harde arbeidet. Det mest tilfredsstillende er når investorer sier at dette er det som har manglet, eller når de vil bytte ut andre store analyse verktøy med InvestWiser. Det er gøy å se mitt analyse verktøy konkurrere med de som allerede er vell etablerte og anerkjente blant investorer.

Jeg håper denne artikkelen var underholdene. Om du selv ikke har testet analyse verktøyet anbefaler jeg å sjekke det ut. Håper jeg ser deg hos investwiser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *