15. juli 2024

Fintwits favorittinvestorer

Noen følger fotballag med religiøs intensitet, andre deltar aktivt foran tv-en når Fredrik Solvang byr partilederne opp til dans, mens på fintwit går det i børs, krypto og eiendom. Startskuddet til Premier league har gått av og Norge er knedypt inne i valgkamp, men på fintwit diskuteres det hvem som er den mest suksessfulle investoren. I den forbindelse ville Innsideren igjennom en spørreundersøkelse kartlegge hvem som er den mest populære investoren blant våre finansinteresserte Twitterprofiler og om favorittinvestoren er med å påvirke valgene man tar med tanke på investeringen. 110 stemmer er avgitt. Avstemningen er nå over og resultatene er kommet inn, la oss se utfallet.

God Lesing.

  1. Warren Buffet Berkshire Hathaway 50%

Orakelet fra Omaha trenger ingen introduksjon, spesielt ikke hvis man noen gang har hørt en podcast med Roger Berntsen. Bull Berntsen har gjort det til varemerke å bedyre sin beundring av Warren Buffett og hans Berkshire Hathaway. Roger kan tenne en ekstra røkelse ved Buffettalteret på soverommet før han legger seg i kveld og drømme søtt om grandis og cola vel vitende om at WB stakk av med seieren.

Sitatmaskinen Warren Buffet og Berkshire Hathaway har siden 1965 knust referanseindeksen S&P 500 på imponerende vis. Med blodhundnese for gode investeringer og folkelige pengebruk har den gamle ringreven oppnådd en slags heltestatus blant investorer verden over. Hvem liker vel ikke en mangemilliardær som fisker småpenger opp av askebegeret i sin aldrende Cadillac for å kjøpe seg en Egg Mcmuffin til frokost. Innsideren overrekker en stor gratulasjon og en fist-bump til evigunge Buffett på vegne av hele fintwit.

  • Thomas Nielsen FIRST Veritas 30%

Vi trenger ikke å reise langt for å finne nummer to på listen. Vår egen twitterfavoritt Thomas Nielsen har lenge vært en fremtredende profil på fintwit. Med sin åpenhet og tilgjengelighet har han i løpet av kort tid rukket å tiltrekke seg en følgerskare de fleste forvaltere ville misunt. Selv om FIRST Veritas har lagget noe i forhold til de nordiske indeksene er Thomas sin filosofi såpass åpen og ærlig at investorene forblir lojale, det at Thomas har «Skin in the game» er selvsagt betryggende for oss som har latt Nielsen forvalte barnas, samboerens og egne penger. FIRST Veritas investerer kun i kvalitetsselskap med solide regnskap som går langt tilbake i tid, en slik bærekraftig strategi blir det til slutt god avkastning av. Hittil i år har Thomas levert 9,42 % meravkastning igjennom fondet sitt og fintwit ser frem til videre levering av den jordnære forvalteren.

  • Cathie Wood Ark Invest 15.5%

Cathie Wood kom som en kanonkule da hun aldri så ballzy uttalte på CNBC at hun trodde Teslaaksjen kunne nå en pris på 4000 dollar på 5 år, dette tilsvarte en prisøkning på 1100% tilbake i februar 2018. Hun fikk mildt sagt pepper for å antyde noe så dristig, men etter 2 år (Splitt justert) kunne den frittalende forvalteren glise bredt da Tesla nådde Woods target price. I November 2020 var hun igjen ute med kontroversielle utsagn da hun uttalte at Bitcoin kunne nå 500000 dollar noe som fikk hodlerne til å gni seg så det gnisset i diamanthendene. Cathie har etter hvert fått seg en kultliknende fanskare som følger henne igjennom tykt og tynt, litt av det samme som verdipapirene hun invester i. Tesla og Bitcoin spesielt, er noe folk flest ikke er nøytrale til, enten elsker eller hater man det, litt sånn som Cathie selv.

  • Jim Simons Renaissance Technologies LLC 4.5%

Ren Tech, ble grunnlagt av en kjederøykende matematiker i 1982. Jim Simons blir av mange beskrevet som den mest suksessfulle investoren gjennom tidene og det kvantitative hedge fondet hans Medallion fund har fått et nærmest sagaomsust rykte som et slags fantomfond. Dette kommer kanskje av at fondet har gitt 66 % annualisert avkasting før avgifter og 39% avkastning etter avgifter og honorarer siden slutten på 1980 årene. Medallion fondet er dessverre lukket for utside investorer og det er nesten kun utelukkende ansatte i Ren Tech som har muligheten til å investere i dette fondet. Selv om Jim kan skilte med et av tidenes beste fond kommer han allikevel noe for kort på fintwits investorpoll, Jim Simons må nok ta til takke med den sure fjerdeplassen. Hvis noen vil lese mer om denne enigmaen av en investor, kan Innsideren varmt anbefale «The man who solved the market»

 Majoriteten av fintwit blir påvirket eller til dels påvirket av investorforbildene sine, det kommer tydelig frem i spørreundersøkelsen. De fleste Buffett tilhengere har vel lest «The intelligent investor» av Benjamin Graham i håp om å bli en bedre investor. Thomas Nielsen sin strategi om bærekraftige selskap med historisk inntjening er også noe en investor kan emulere inn i sin egen portefølje. Cathie Wood tiltrekker seg investorer som er glad i nyskapende teknologi, både Bitcoin og Tesla har nærmest blitt religion for mange og Cathies innovative tankegang er lett smittsomt. Dette forklarer kanskje hvorfor en suksessfull investor som Jim Simons kom til kort i denne avstemningen. Systematisk trading ved hjelp av kvantitative modeller for å utnytte små prisforskjeller i markedet er ikke lett å hverken sette seg inn i eller etterlikne, ikke kan man investere i Medallion fondet hans heller. Konklusjonen Innsideren trekker er at man tiltrekkes mot det man forstår og kan kjenne seg igjen i. Investering filosofien blir formet av favorittinvestoren eller man får en favorittinvestor basert på egen investeringsstrategi.

Innsideren hilser