25. mai 2024
Ferieoppsummering vol 2

Ferieopsummering Vol. 2

Ferien er nå i all hovedsak over og folkene på #fintwit har funnet seg godt til rette på arbeidsplassene igjen. Da er det på sin plass med et aldri så lite tilbakeblikk på hva som hendte på #fintwit i andre halvdel av ferien.

Først ut er Richie Rich som setter Nordisk #fintwit-rekord i antall steketermometre på grillen samtidig. Her snakker vi faktisk ett stykk steketermometer per kyllinglår. Feinschmecker!

Vi trodde ærlig talt Mummikopp-gate hade roet seg, men det er alltid noen som har mer amunisjon til muskedunderen. Denne gangen er det digitalsjef i DN, Frode, som fyrer opp under debatten igjen. I en mer eller mindre eksklusiv kommentar til fintwitfame skriver han følgende:

Haha! Usikker på om jeg dasker @makroblogger eller #fintwit med den tweeten, så den står nok både jeg og DN for

En strid som utspiller seg litt mer i det stille er mellom kryptobørsene MiraiEx og NBX. Sistnevnte advarte brukerne mot å gjennomføre innskudd (?!?) på grunn av en liten oppdatering på en gitt dato da dette kan føre til «tap av midler». MiraiEx ber bare brukerne kjøre på som vanlig.

Vil dette si at NBX sitter tommeltotten og venter med å oppgradere systemene sine til i siste liten? Tsk tsk.

Jan Fer har vist sin romantiske side og tatt Auouk med på date. Om hun har sagt «take me somewhere expensive» vites ikke, men Jan the Man leverer varene og drar en MSC container-pram opp av ermet. Har han jukset med VesselFinder eller er han rett og slett bare så god?

Philippe snakker stadig vekk om den grønne skoen. Den jobber veldig hardt med ett eller annet.

En annen som jobber veldig hardt om dagen er @HighwayToBroke som mest sannsynlig har likvidert noen på taket for å finne ut hvor vannet lekker ned gjennom tekkingen. 10 poeng for kreativitet men bare 4 poeng for ESG. «Konditorfarge» du liksom…

En annen som også satser på eiendom, dog i et litt annet segment, er Jan Oftedal i solgt.no. Nå har han tydeligvis sett seg lei på gründer-karieren og ønsker å prøve seg som Insta-influencer. Redaksjonen ønsker han lykke til!

Sist runde var det Joachim som viste mye bar hud. Denne uka er det NordnetMike som ikke er redd for å by på seg selv. Hvis det fortsetter slik på #fintwit kommer vi aldri til å få noe sponsorat til nettsiden grunnet store mengder lettkledde bilder.

Finnsavisen journalist Andrea er lite imponert over men på Tinder som bruker «bitcoin investor» som yrke/tinderflex.

Mens Jon_Invest som vanlig er i det hjelpsomme hjørnet og forteller #fintwit-golddiggers hvordan de raskt og enkelt kan øke 5x belåningsgraden på boligporteføljen med millioner, dersom de skulle befinne seg i nærheten av BI OG har en fengende tinderflex bio.

En som garantert hadde hatt sjans dersom han hadde prøvd på gold-digging er @SelanderSavings. Før han fikk lov til å ta ferie ble han kledd opp i full merch-mundur (trolig av av Nordnet sjef Anders Skar). Redaksjonen synes han ser litt brydd ut, som en fjereklassing som er dresset opp i mammas strikkegenser før han skal på klubben. Men mulig dette bare er en pose for fotograf(innen?). Vi i redaksjonen digger uansett looken og tigger for tiden etter Nordnet-merch, som vi om mulig ønsker å dele ut i fremtidige konkurranser på siden.

Olav Chen i Storebrand Asset Management har derimot muligens fått beskjed om å koble helt av og IKKE tenke på jobb i ferien. Og da kommer det sannelig mye rart siden det å tweete daglig er en vane som ligger i fingerspisene. Redaksjonen erfarer at han er tilbake på jobb nå og at han virker lykkeligere «når han endelig kan slappe litt av fra alt dette feriemaset».

Avsluttningsvis tar vi med oss en gladsak og en alvorlig sak. Gladsaken er at @savepiginvest endelig har funnet det ulitmate systemet for å fylle oppvaskmaskinen. Er det noen som hevder at vi på #fintwit er litt for glade i orden, logikk og systemer? Redaksjonen ønsker uansett familien og nærstående lykke til når de nærmer seg oppvaskmaskinen. De kan trenge det!

Og til slutt til den litt alvorlige saken. #Fintwit avdeling Oslo har arrangert pilsing på taket til @michaelmcmillan. Det virker som det er lagt lokk på hele arrangementet for det eneste som er lekket ut av bilder/info er dette utsiktsbildet som ble smuglet ut via via et håndholdt lite kamera. Hva skjedde egentlig på #fintwitsummit 2021?

Husk å tagge oss eller tipse oss på DM dersom du kommer over noen morsomt eller interessant på #fintwit. Ingen sak er for stor eller for liten til å potensielt komme med på fintwitfame.com. Uten alle dere tipsere hadde det blitt tynt innhold i ukesspalten.

– Me sjåast på #fintwit alle sammen!