15. april 2024

10 Year Target – hvordan tjene penger på Twitter

Hei, mitt navn er Erik. Men online er jeg nok best kjent som 10YearTarget. Om du ikke følger meg på Twitter allerede synes jeg du skal benytte anledningen til å gjøre det nå (link til profilen).

Jeg ble spurt om å skrive et gjesteinnlegg på denne bloggen som en representant for “oss som tjener penger online”. Det siste halve året har jeg nemlig brukt tiden min på å tjene penger på Twitter. Ja, for det går nemlig an. Jeg har nylig passert $4000 i inntekter fra min Twitter tilværelse.

Les videre så skal jeg fortelle hvordan dette lot seg gjøre.

Noen har kanskje lest bloggen min også? Ja, for jeg skrev nemlig blogg tidligere. En blogg om finans og min reise mot finansiell uavhengighet. Litt sånn som den du leser nå. Dessverre strakk ikke tiden til og jeg følte jeg ikke fikk de resultatene jeg ønsket. Så da bestemte jeg meg for å slutte.

Samtidig med at jeg startet å blogge opprettet jeg Twitter-kontoen min. På denne delte jeg litt av hvert om finans og om å tjene penger. Samme tematikken som på bloggen altså, men i litt simplere format. Den føyde seg inn i kategorien på Twitter man gjerne kaller Fintwit.

Da jeg la ned bloggen valgte jeg å fortsette å bruke Twitter-kontoen min. Målet med bloggen hadde vært å skrive om finans og formue, og med et håp om å etterhvert tjene penger på den. På dette tidspunktet hadde jeg 2000 følgere.

Jeg oppdaget fort at jeg Twitter-kontoen var tilstrekkelig til å dele interessant informasjon om finans og formue. Og etterhvert oppdaget jeg til og med at det gikk an å tjene penger der.

Det hele startet med at jeg så en typisk salgs-tweet. “Jeg kan investere 1000 kroner ekstra i uken, fordi jeg tjener penger på Twitter. Send meg en DM så skal jeg lære deg hvordan.”

Meldingen var skrevet av en jeg hadde hatt endel kontakt med så jeg tenkte at det ikke kunne skade å undersøke dette nærmere.

Han fortalte at han tjente penger med affiliate marketing. Kort fortalt er affiliate marketing det å tjene penger ved å få provisjon ved salg av andres produkter. I dette tilfelle et “kurs”/ebok publisert på selv-publiserings plattformen Gumroad. Den aktuelle boken var et kurs i nettopp affiliate marketing (du finner den HER). Genialt tenkte jeg, tjene penger på å få andre til å tjene penger. Win-win. Catchen var selvfølgelig at dette kostet penger.

Nettopp dette får nok mange til å falle av.

Om du googler vil du se at du fint kan bli affiliate for Amazon eller eBay også. Da kan få en 3%-4% provisjon av hvert salg.

Så om du selger en bok til 100 kroner så tjener du 4 kroner. Med andre ord, du trenger mye salg.

Men, her er grunnen til at du heller vil være villig til å gjøre som jeg, investere i et slikt produkt. Dette produktet gir nemlig 50% provisjon per salg. Med andre ord trenger du kun 2 salg for å gå i pluss. Dette gjør at terskelen for å prøve ikke er høy. Terskelen for å tjene gode penger er heller ikke høy.

Jeg kastet meg rundt. Studerte dette kurset og hvordan andre før meg hadde lykkes i denne businessen og satte i gang. Det tok noen uker, men så gjorde jeg mitt første salg og var hekta.

Etterhvert som jeg tjente penger utvidet jeg min “katalog” med flere kurs, e-bøker og grupper som jeg både kunne lære av og som jeg kunne selge videre. Dere kan se endel av mine favoritter HER

Det tok ikke lang tid før jeg fant ut at dette “miljøet” allerede hadde mange aktører. Men at det også var plass til flere. Det er store navn som “alle” kjenner til som virkelig tjener mye penger på dette. Selv har jeg mine favoritter. For å droppe noen navn dere kan ta en titt på så har dere @AskTheGiver, @HustlenConquer, @MidnightUDog (som skrev den første boken jeg kjøpte) og norske @Route2FI.

Jeg begynte også selv å skrive. Det å publisere e-bøker er ikke komplisert fant jeg ut. Og jeg hadde jo både stoff og erfaring fra da jeg drev blogg. Så etterhvert publiserte jeg egne bøker som jeg også tjente penger på.

På nåværende tidspunkt har jeg gitt ut to “hovedverk” og flere mindre gratis e-bøker.

De to hovedbøkene er:

“The Patient Millionaire – My Money Strategy” hvor jeg skriver om penge-filosofien bak min portefølje som for øyeblikket er på i overkant av 3,000,000 kroner.

The Patient Millionaire

“You Made a Sale – The Essential Guide to Make Sales on Gumroad”. Denne boken er basert på min erfaring fra salg av den første boken og mine observasjoner av andre. Den lærer bort salgsteknikker for å kunne selge sine egne e-bøker publisert på Gumroad, effektivt på Twitter.

You made a sale

Om du er interessert i noen av bøkene jeg har skrevet kan du bruke kode “fintwitfame” ved utsjekk for å få 30% avslag.

Det er nå omtrent 6 måneder siden jeg oppdaget denne måten å tjene penger på. På den tiden har jeg bygget meg opp mye nyttig kunnskap, vokst Twitter-kontoen min til 9000 følgere og tjent mer enn $4,000.

Det å tjene penger på Twitter er absolutt mulig. Det krever litt tid og det krever en villighet til å, det jeg vil kalle, investere i seg selv.

Ta kontakt og jeg setter deg gjerne i gang.

10-Year-target-Twitter