15. april 2024
Mummigate

Mummigate – the untold story

Hele historien startet den dagen da @makroblogger hisset på seg halve Mummi-twitter. I en artikkel i vår søsteravis E24 uttalte han følgende:

Men kryptoverden er som mummikopper, man kan like gjerne kjøpe det. Det gir ingenting, og er ikke noe du trenger, sier Andreassen.

Jan Ludvig Andreassen

Utbytteprinsen var raskt på ballen og spurte #fintwit om råd vedrørende mulige investeringer i disse relativt ukjente investeringsobjektene. Det ble raskt bekreftet at enkelte eksemplarer kunne gå for opp mot 110 000 NOK.

Historien kunne sluttet her, men så innrømmer @makroblogger offentlig at han har fått skaren av mummikopp-entusiaster på nakken. Samtidig sendes et aldri så lite stikk i retning «kryptokarene» som han omtaler de som. Pfff…som om kvinner ikke kan eie krypto selv…

Dette blir dråpen som får det til å renne over for krypto-fintwit som til nå har sittet rolig i båten og hodlet sitt digitale gull i fred og fordragelighet. I timene og dagene som følger blomstrer det av kreativitet i form av memes og andre #fintwit-ablegøyer. Makrokoppesjefen trykket like godt opp 21 stykk makrokopper som hedge mot inflasjon.

CEO hos Arcane Crypto, TorbjørnBullJens, lover en snarlig listing av mummikoppen som egen krypto på Kaupang Krypto, så fremt Finanstilsynet ser like mye verdi i objektet som @makroblogger og stiller med godkjenning.

Joachim bekrefter at godkjenning alt er gitt fra øverste hold og Finanstilsynet således er overflødig i denne sammenheng.

Forvirret av alt dette så langt? Fortvil ikke! Jens Emil har postet en video med opsummering av alt som har skjedd så langt. Må ses med lyd på.

Konrad slenger seg på mummifesten og supplerer med denne.

Og som han erklærer i neste tweet. Meme-krigen er ikke over før #kryptonor sier den er over.

Super skyggekoder mener å ha avslørt hvorfor @makroblogger snakker opp krypto og mummikopper hele tiden.

Makrokoppsjefen er inne på samme tankegang. Kan det rett og slett stemme at @makroblogger bare erter på seg mummi- og kryptofolket fordi det «gir likes» i motsetning til hans ellers trauste makro-saker? Redaksjonen vil ikke spekulere nevneverdig i dette, men vi mener å ha sett samme taktikk hos Thor Chr. Jensen i DN som har det som en årlig tradisjon å erte på seg indexfond-hodlerne, kun for gøy.

Hadde vi bedt @makroblogger om en kommentar så hadde han sikkert avkreftet dette, så derfor lar vi heller Richie Rich få siste ord i denne saken.

Har vi gått glipp av noen gode memes eller tweets? Send en DM til oss i redaksjonen så kan det hende saken suppleres med flere godbiter.

– Me sjåast på #fintwit alle sammen!