15. april 2024
Høsten kommer

Høsten kommer

Våren og sommeren har vært preget av ansiktsavsløringer og festlige tilstelninger, fintwittere har latt seg fotograferes offentlig i mannlig omfavnelse med noe godt i glasset. Lovordene har ligget som et lunt persiskteppe over den lille finansfokuserte bakgaten av Twitter hvor vi liker å sole oss i glansen av andres suksess samtidig som vi soler oss glinsende på terrassen. Dette har ofte resultert i bilder av duggfriske IPAèr med mangosmak eller vin fra høye, slanke vinglass. På grillen har kjøttstykkene frest seg møre i marinader Innsideren ikke skal late som han kan stave uten å virke som et kulinarisk suppehode. I skrivende stund har OSEBX lagt på seg nærmest 8,5% de siste 3 månedene og S&P 500 litt magrere 5.5% i samme periode, man får vann i munnen av mindre.

Nå som fotballfesten har lagt seg i Romas gater og 140 syklister har passert mållinjen på Champs- Elysees, sender Innsideren en støttepasning til fintwit før han skalker alle luker for å ta imot høststormene som straks banker på døren og 19 Juli kom skuddet, noe tidligere enn ventet. Om det var skremmeskudd, varselsskudd eller startskudd vil ikke Innsideren spekulere i, men reaksjonene på fintwit var sterke og med ett skjønte til og med den mest konservative investoren hvordan krypto hodlerne har hatt det i de siste månedene. Når vi passerer Juli vil da været snu på fintwit og høststormene påvirke porteføljene for Twitters mange investorer? Dette må man nok regne med fra et historisk perspektiv, annerledes har det vært på så mange måter det siste halvannet året så kanskje «This time it will be different?»

Kortsiktige swingtradere bør uansett sette fra seg fruktølen å ta notater herfra inn. Fra 1950 og frem til 2017 har de to dårligste månedene i S&P 500 indeksen vært August (Snitt -0.10%) og September (Snitt -0.50%) Dette bekymrer ikke meg tenker kanskje den menige fitwitter som putter mesteparten av de hardt tjente pengene på hjemmebanen, Oslo børs, men som alt annet i verden, det som skjer over dammen treffer steinrøysa vi kaller hjemlandet omsider. Tall Innsideren har hentet viser Oslo børs fra 1983 til 2016 og der ligger August i snitt ned 0.6% mens September ligger ned med fryktinngytende 1,7%. Dette kan bety en kalddusj for flere av fintwits suksessfulle investorer på kort sikt, men frykt ikke for etter hvert som året blir eldre øker den historiske mer-avkastningen på S&P 500 og topper seg i Desember, Oslo børs kan også vise til en historisk, gledelig julemåned med 2,7% opp i snitt siden 1983. Da kan dere bytte ut sommerølet og grillmaten med et smakfullt glass juleøl og akevitt til pinnekjøttet, bare husk å post et bilde av herlighetene slik at vi andre kan beundre suksessen til våre venner på Twitter.

@Innsideren hilser.