15. juli 2024

Fintwit sine største mageplask

I går ble det en liten konkurranse avduket inne på FinansTwitter.
Trend utfordret følgerne sine til å legge ved det styggeste chartet de hadde. Dette var ikke nødvendigvis i mest penger tapt, men i mest uheldige. Om dette var å kjøpe på toppen, selge på bunn, eller om det var i så fall å selge like før aksjen dundra opp flere 100% skulle hver enkelt bestemme.

Over 70 bidrag senere så var det tydelig at mange på FinansTwitter hadde fått et skikkelig magaplask og landa rett på navelen. Mange hadde kjøpt for deretter å solgt i det som er kjent som «dippen» eller pullbacket. Like etter suste aksjen opp, og man fikk FOMO, for deretter å kjøpe seg inn på ATH i håp om grønne skoger.

Slik skjedde det ikke for @stonktraderen som virkelig gjorde seg en god lekse.

Image

Altså, bare se hvor han kjøpte og solgte! Dette gjør vondt å se, men samtidig litt deilig,- da en kan se det tydelig: «Jeg er ikke den eneste som har gjort dumme valg i aksjemarkedet.»

Et annet eksempel på dumme valg er @norwayCEO som gjorde også mye av det samme, men for utenom å kjøpe seg inn før aksjen gikk til himmelen, så kjøpte han seg inn når den stod i atmosfæren, og endte opp med å selge, like etter at den hadde landet i grøfa. Gamestop-euforien gjorde nok mange rike i februar-tidene, men redaksjonen tipper at like mange ble bittelitt fattigere. Heldigvis har redaksjonen fått vite at han ikke gikk inn med store summer, så dette roer nattesøvnen vår. Men en som ikke hadde småsummer er den bastante og kjekke @selander.savings

Image

Den sikre fundamentalisten så verdier i DOF som han visste var på tilbud for hver dag den gikk ned. Ikke bare var den på tilbud, men den var også på supertilbud desto lavere den gikk!!
Dette resulterer til regelmessige kjøp som skulle bidra til å gi et penere snitt, men måtte se seg blødd ihjel etter titalls forsøk på å pynte på snittet sitt. Mr. Selander fikk smake på smerten av et godt mageplask, men dette var et litt mer pinsomt og langvarig mageplask, spesielt i forhold til @invest_magnus sitt forsøk i NIKOLA

Image

NIKOLA er tilbake i mediene nylig etter at deres tidligere CEO Trevor Milton anklages for bedrageri. Dette får nok @Invest_magnus til å fryde av glede etter dette forferdelige chartet!

Image

Når man blir lovet grønne skoger og en grønn fremtid som konkurrer mot selveste Tesla, så er det forståelig at man ønsker å være med! Og spesielt når aksjen er opp over 300% på kun noen dager. Da må man jo være med. Eller?

Som kjent «nå har jeg driti meg ut»-stemningen igjennom denne teksten har vist, så dreit også @Investor_magnus seg godt ut. Ved å treffe helt på toppen av kransekaka, for deretter å bli med godt på veien ned, så stakk han av med seieren i «værst mulig chart»-konkurransen. Redaksjonen gratulerer stort samtlige, men ekstra mye til førsteplassen!

Men det var ikke nødvendigvis et krav om å vedlegge et surt tap! Det var flere flotte gevinster å høste, bare «man hadde solgt litt senere». Et godt eksempel på dette er @Krohnjuvelen som virkelig gikk glipp av en god børsfest!

Image

Men på den andre siden er vi mektig imponert over at han ikke fikk fullstendig FOMO og måtte inn igjen. Dette bildet vitner om en disiplin Trendtraderen hadde nok hatt store problemer med å klare, og som ofte skiller klinten fra hveten. Godt jobba for å ikke gi inn til FOMO’en, redaksjonen gir stående applaus!

En annen som hadde problemer med å selge, var @motormannen som bortimot glemte å selge. Glemte han at han eide aksjene? Eller ble han tatt av grådigheten og tenkte «bare litt til!». Redaksjonen har ikke fått vite et konkret svar, men vi drar litt på smilebåndet når vi ser dette. Han gikk virkelig glipp av en god oppgang, men heldigvis endte ikke opp med et stort tap!

Image

Det er viktig å huske at alle kan vise til grønne dager, men de færreste kan vise til de knallrøde dagene hvor man ble litt blank i øynene. Over 70 stykker på Fintwit viste sine styggeste charts, noe som gir redaksjonen en liten tåre i øyekroken. Åpenhet, ærlighet og en god dose «upsi» er alle å finne på FinansTwitter, og er en av grunnene til at dette miljøet er så supert. Gjerne fortsett å vise komiske aksjetap, da man lærer mye av dette og man kan muligens fortelle en god historie over en pils eller to ved en aksjepub. Apropos aksjepub, er dette noe vi burde få igang i Bergen snart eller? 😉

Me sjåast!