25. mai 2024
Ukesoppsummering - 25

Ukesoppsummering – 25

Denne uka startet med at store deler av #fintwit fant bilde av seg selv som små sirkler i «circles of influence» eller «circle of competence». Kort fortalt ble nesten hele #fintwit litt starstruck da de plutselig så bilde av seg selv delt av andre.

Når vi sier nesten er det fordi det alltid finnes unntak. For MoneyHunter rant begret over og han tok den første pausen fra #fintwit siden januar 2019.

Jan Fer forsøkte også å slenge med leppa, men ble effektivt satt på plass av legenden og seriegründeren Arne Kvale. Well played sir!

Investoren benyttet også sjansen til å tøyse litt vennskapelig med Jan Fer denne uka. At han kun poster 4-5 ganger per dag kommer nok til å slå meget negativt ut på Twitter analytics statistikken hans. Vi tipper tweet impressions kommer til å rase fra 1 million views til bare 800k.

Peter Warren er ikke nådig i sin kritikk av styreleder Niels Smedegaard og resten av Norwegian styret. Men det ryktes at selv ikke styrelederen visste at Jacob Schram skulle byttes ut på det tidspunktet bonusene ble fastsatt. Dette ble nemlig bestemt av Storeulv kort tid etterpå.

Hobbyinvestoren har også hatt sitt å melde denne uken.

Men som vanlig går det ikke lange tiden før det smeller tilbake fra motsatt side av #fintwit. Vi i redaksjonen skjønner begge synspunkter, men er vant til å la langefingeren gjøre jobben når vi oppdager uønsket atferd i trafikken.

Det er ikke bare ting i trafikken det irriteres over. HanSolo har oppdaget en alvorlig bug ved lånekalkulatoren til finn.no. Men la oss bare sette skapet på plass først som sist. Lånekalkulatoren til slike sider er i bunn og grunn bare en affiliate-generator som gir kickback for henvisning til boliglån. Og hvilken bank ønsker vel kunder med for meget i egenkapital?

Og når vi først er inne på penger og eiendom. Rasmur Järborg i Nordnet Sverige viser frem bilder fra sitt svenske herskapshus, hvis plen er omtrent på størrelse med den norske slottsparken. Vi i redaksjonen mistenkte tidlig at det var en grunn til at Nordnet var så ivrig etter å innføre plattformavgift for alle fondsinvesteringer. Vi hater når vi har rett.

Mens noen slapper av hjemme blir andre tvunget ut av huset for å tilbringe kvalitetstid med familien. Det ryktes at mobiltelefon blir tvangslåst inne i hanskerommet når kvelden senker seg og «vindfanget i takteltet» gjør at bilen vugger det lykkelige paret i søvn.

Som vanlig tar vi med litt lærerike innslag på tampen. Finansavisen journalist Andrea angrer bittert på at hun sløste vekk penger ved å tipse taxisjåføren i de sene nattetimer. Her ville Onkel Skrue vært stolt og tørket en tåre fra øyenkroken.

Når det gjelder å tjene penger dukker det opp stadig mer kreative side hustles på #fintwit. Denne gangen er det 0%avkastning som har startet som penginndriver og ønsker kreative tips fra #fintwit. Vi i redaksjonen ønsker lykke til med det nyoppstartede foretaket og tipser om at et eventuelt balltre bør pakkes inn i gavepapir og sløyfe før det tas med i bilen. Uten gavepapir er det et mulig våpen. Med innpakning er det en ubestridt gave.

Husk å tipse oss på DM dersom du kommer over noen morsomt eller interessant på #fintwit denne uken. Ingen sak er for stor eller for liten til å potensielt komme med på fintwitfame.com. Uten alle dere tipsere hadde det blitt tynt innhold i ukesspalten.

– Me sjåast på #fintwit alle sammen!