25. juni 2024
Ukesoppsummering fintwit uke 23

Ukesoppsummering – 23

Nok en uke er på hell, og for en begivenhetsrik uke det har vært her på #fintwit. Først starter vi med en sjokkavsløring av dimensjoner. Alle som kjenner Onkel vet at han snur på hver krone og gjerne sparer strøm der han kan. Vi kjenner alle godt til tweeter som denne, der han tyner de siste elektronene ut av batteriet til laptopen før han vurderer å koble den til nettstrømen.

Nå viser det seg altså at han bruker tørketrommel!?! Joachim falt nesten av stolen da han leste dette. Vi har hjulpet vår kjære Onkel litt og forberedt dette finn-søket, slik at han fremover kan tørke klærne sine helt gratis.

Tidligere sjefsredaktør i E24, Gard, mener han har spottet et nytt pyramidespill i Norge. Ja dere vet, slik destruktiv forretningsmodell som består i pengeforflytninger hovedsakelig ved å verve flere personer til konseptet. Jan Fer er dypt uenig og mener påstanden er «drøy».

Kanskje ikke så rart når det viser seg at hans bedre halvdel, @GirlfriendJan, har gått over til «the dark side» og blitt NBX-babe! Forbered dere på en solid dose NBX spam på #fintwit i tiden fremover.

Obs: merkes som reklame siden 95% av dere erfaringsvis kommer til å benytte @janfer_ sin affiliate-lenke.

Det er en meget god tone mellom Endre Jo Reite i BN Bank og Bjørn Erik Sættem i Nordnet om dagen. Her diskuteres det markedsdeling over en lav sko og det lokkes med «kaffe». La oss bare komme med en forsiktig påminnelse om at konkurransetilsynet pleier å troppe opp uanmeldt dersom det drikkes for meget «kaffe» og for ofte.

Utbytteporteføljen (som egentlig burde hett tradingporteføljen) har funnet ut hvorfor det flytende solkraftverket til Ocean Sun plutselig sank. Det er jammen mye en kan lære av å følge med på shortregisteret.

Pags på sin side mimrer tilbake til tidens short der noen forgiftet varene til selskapet de selv shortet. Men selvsagt blir en god historie ødelagt av story-killeren Vetle Forsland, som påpeker at dette var fra en episode av Billions.

MoneyHunter har på sin side løst mysteriet med hvordan det kan oppstå brann i en skittentøyskurv. Well played sir!

Mens BitMax bare er ute og troller. Vi i redaksjonen føler oss programforpliktet til å opplyse om at opp-ned montering av vindsperre kun har negativ innvirkning dersom kledningen monteres liggende. Uansett, grattis med ny hytte NordnetMike.

Finansnerden har virkelig troa på at alle de nye småsparerne i aksjemarkedet kommer seg greit gjennom neste dipp. Og selvsagt gjør det det, siden de fleste kun har kjøpt stonks. Og som vi alle vet: stonks går alltid oppover.

Richard Paulsen er nok en gang i media. Og som vi alle vet, all PR er god PR! Vi i redaksjonen gratulerer med tweet på trykk og drømmer om at det en gang vil være vår tur å havne i den prestisjefulle Finansavisen.

Avsluttningsvis tar vi med oss ukens sparetips pluss to generøse #fintwittere som gladelig deler ut penger til gode formål. Sparetipset står Joachim for og det er et ordentlig lifehack. Men OBS OBS #fintwit. Dersom for mange benytter seg av dette sparetrikset predikerer teori om effecient markedsøkonomi at etterspørselen vil drive opp prisene på juleøl igjen.

Ukens første generøse gest er ikke uventet fra Trend. Her deler han ut 1 kr for hver følger til Mental Helse Ungdom. Godt formål og vi gratulerer han så meget med 5k følgere. Mami og Papi: dere har oppfostret en knakende god kar og dere ser begge smashing ut i Trend-merch. Er det noen flere som ønsker å kjøpe merch fra trend til rabatterte priser så kan dere gjøre det her ved å benytte koden TREND1337.

Vekst vil såvisst ikke være noe dårligere! Inspirert av Trend lover han å donere all inntekt, fra ett eller annet sideprosjekt han har jobbet med, til veldedighet. Vi applauderer begge donasjonene.

Vi kan forresten ikke unngå å legge merke til at Vekst har tatt en minimalistisk approach og støvsugd bio’en sin for forstyrrende elementer. Vi liker dette nye minimalistiske uttrykket. Det var nesten så vi ikke kjente igjen profilen.

Er du skuffet over at du ikke kom med i ukesoppsummeringen denne gangen heller? Vi har følgende stalltips å komme med.

1. Generer eget content med en personlig vri. Skaper du intet så har vi intet fra deg å dele videre.

2. Del både opptuer og nedturer med den hærlige gjengen på #fintwit. Det har alltid en verdi å dele begge deler.

3. Dersom du lager en Rickroll, som du greier å få oss i redaksjonen til å klikke på, så er du sikret plass i rampelyset neste uke.

Husk å tipse oss på DM dersom du kommer over noen morsomt eller interessant på #fintwit denne uken. Ingen sak er for stor eller for liten til å potensielt komme med på fintwitfame.com. Uten alle dere tipsere hadde det blitt tynt innhold i ukesspalten.

– Me sjåast på #fintwit alle sammen!